vineri, 28 martie 2008

Problematica integrarii Romaniei in Uniunea Europeana

BUNA ZIUA,

AS DORI SA MA SFATUITI DE UNDE AS PUTEA LUA MAI MULTE INFORMATII PENTRU A MI ELABORA LUCRAREA DE LICENTA. TEMA LUCRARII ESTE PROBLEMÁTICA INTEGRARII ROMANIAEI IN UNIUNEA EUROPEANA. SI CAM CE AR TREBUI SA CUPRINDA LUCRAREA. AS PUTEA SA INCEP O MICA INTRODUCERE DESPRE ROMANIA? IAR DUPA CARE AR TREBUI SA MA ORGANIZEZ SA CUPRIND SI SA ACCENTUEZ PROBLEMELE CU CARE SE CONFRUNTA SAU SE POATE CONFRUNTA. VA ROG SA IMI SPUNETI PAREREA DVS . DSI CATEVA SFATURI DESPRE ELABORAREA EI. TREBUIE SA NUMEROTAM PAGINILE? DETALII CASI ACESTEA .

MULTUMES

5 comentarii:

Dan Nita spunea...

Buna ziua,

Eu as strctura ceva de genul:

Capitolul I. Consideratii introductive
Sectiunea 1. Scurt istoric al Uniunii Europene
Sectiunea a 2-a. Scurt istoric al relatiilor Romaniei cu Uniunea Europeana
Sectiunea a 3-a. Delimitari conceptuale

Capitolul II. Negocierea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana
Sectiunea 1. Deschiderea negocierilor cu Uniunea Europeana
Sectiunea a 2-a. Desfasurarea negocierilor

Capitolul III. Tratatul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana


Capitolul IV. Concluzii

in cadrul "delimitarilor conceptuale" as insista pe modul in care Uniunea Europeana s-a extins de-a lungul timpului - conditiile legale cuprinse in tratate, ce institutii sunt implicate etc. La capitolul II as insista pe fiecare capitol in parte de negociere si ce s-a negociat in cadrul lor.
La concluzii as insista pe implicatiile aderarii.


Gasiti o bibliografie cuprinzatoare ce poate fi folosita la:

http://www.europeana.ro/comunitar/bibliografie/bibliografie.htm


Ca site-uri recomand:

www.europa.eu

www.ier.ro

www.infoeuropa.ro

cam tot ce a aparut la noi in presa pe perioada negocierilor si aderarii gasiti:

http://www.europeana.ro/stiri/revista%20presei%20romane%20arhiva.htm


Succes

Dan Nita

www.europeana.ro

Anonim spunea...

Multumes pentru ajutor,as dori sa va intreb pt a imi pregati lucrarea pe langa saituri ce as mai avea nevoie? In cap.1 consideratii introductive ce ar trebui sa introduc?

Astept raspunsul dvs si inca odata multumesc pt timpul si ajutorul acordat.

Dan Nita spunea...

Buna - pai in primul rand bibliografia - v-am spus in mailul precedent unde gasiti o lista cu aceasta - redau linkul:


http://www.europeana.ro/comunitar/bibliografie/bibliografie.htm

la cap 1 cred ca este destul de clar fiecare sectiune - scurtul istoric al Uniunii Europene l-as lua prezentand pe scurt cum au aparut cele trei co munitati europene, cum s-au dezvoltat ele si au dus la crearea Uniunii Europene - cel mai bine, mergeti pe doua directii, tratatele institutive si cele modificatoare, precum si extinderile succesive

la scurt istoric al relatiilor UE cu Romania as lua cu faptul ca avem relatii cel putin la nivel economic destul de vechi - inca inainte de 89 - apoi apropierea politica de dupa 89

in cadrul "delimitarilor conceptuale" as insista pe modul in care Uniunea Europeana s-a extins de-a lungul timpului - conditiile legale cuprinse in tratate, ce institutii sunt implicate etc. - dupa cum am spus si in mailul anterior

Anonim spunea...

Buna ziua,

Eu am studiul de caz pe criza Dacia - Greva, si nu stiu ce anume sa scriu la introducere si concluzii, daca ma puteti ajuta. As vrea sa pun un filmulet in word/ power point,care prezinta la antena 1 declansarea grevei, dar nu pot sa o atasez, ma puteti ajuta?
Multumesc!

Anonim spunea...

Buna ziua,as dori sa ma sfatuiti, daca se poate cu niste informatii pt a mi face lucrarea de licenta.Tema licentei se numeste Integrarea Romaniei in UE,Costuri si avantaje.Nu stiu de unde sa incepm,cum sa fac cuprinsul ...Am mare nevoie de ajutor .